Innovatiedagen Veenkoloniën

18 juni 2024 / Nieuws

Op 3 en 4 juli worden dit jaar de Innovatiedagen in Valthermond gehouden met de titel “Boer zoekt toekomst’’. De voorbereiding daarvoor is in volle gang. Dus noteer de data alvast in uw agenda!

Programma in de steigers

Het is jaarlijks een heel gepuzzel. Wat is het thema, wat willen we laten zien en wat moet er verder nog geregeld worden. Met het spreekwoord “vele handen maken licht werk” staat het programma in de steigers en zijn er werkgroepen gevormd voor de verdere invulling en organisatie.

Experimenteren, leren en innoveren

Met het laten zien van verschillende onderzoeken en experimenten, met het uitwisselen van ervaringen en nieuwe innovaties willen we op de Innovatiedagen de agrariërs meenemen in het experimenteren, leren en innoveren. En daarmee helpen om de juiste keuzes te maken in de toekomst en daarmee ook perspectief voor die toekomst te bieden.

Ook voor burgers en buitenlui

Nieuw dit jaar is dat we de avond van 4 juli ons speciaal richten op burgers en buitenlui. In de landbouw speelt de maatschappelijke druk een steeds belangrijkere rol. Hoog tijd om hier ook tijdens de Innovatiedagen aandacht aan te besteden en burgers en buitenlui laten zien wat we doen en vooral ook waarom.

De krachten bundelen

Met de Innovatiedagen bundelen de deelnemende partijen van Innovatie Veenkoloniën de krachten en hopen zo tot een compleet programma te komen. Ontwikkelingen op het gebied van gewassen, rassen en techniek. Waarbij ook in de avonduren tot 21 uur iedereen van harte welkom is. En dat zijn niet alleen de agrariërs uit de Veenkoloniën. Want ook voor agrariërs buiten de Veenkoloniën is genoeg te zien en te leren.

Veenkoloniën op de kaart

De Innovatiedagen starten in de ochtend van 3 juli met het presenteren van het gebiedsplan. Een plan van, voor en door de agrariërs in de Veenkoloniën. Een plan dat de opgaven en maatregelen in kaart brengt. Maatregelen die agrariërs in het gebied helpen om de weg te vinden naar de toekomst. En, om al een tipje van de sluier op te lichten, de deelnemers van Innovatie Veenkoloniën zien dat met deze maatregelen het een haalbare kaart is voor een toekomstbestendig Veenkoloniaal bouwplan met een duurzaam verdienvermogen.