Nieuws

Terugblik workshopdag 'Meten en beoordelen van de bodemkwaliteit'

Gepubliceerd op
15 december 2022

Op dinsdag 22 november was het eindelijk zover. De workshopdag over het meten en beoordelen van de bodemkwaliteit bij WUR in Lelystad. Met zo’n 150 deelnemers, 10 verschillende workshops en de sfeervol aangeklede kas was het een groot succes.

Naast workshops over o.a. satellietdata, carbon farming en de open bodemindex, was er voor de deelnemers ook genoeg om zelf te doen. Een profielkuil graven bijvoorbeeld. Of door microscopen en automatische camera’s naar bodemorganismen kijken in het lab. Het leuke van de dag was dat alle workshops wel een interactief element in zich hadden. Als kers op de taart werd de Groenbemesterkeuzewijzer gelanceerd. Op de WUR Open Teelten website vind je daar meer informatie over inclusief een instructiefilmpje over deze tool: Vind de meest geschikte groenbemester met de Keuzewijzer - WUR.

  • 20221122_114846.jpg
  • 20221122_120818.jpg
  • 20221122_161517-liggend2.jpg

De sfeervol aangeklede kas én het lekkere eten maakten de succesvolle dag compleet. Om de lancering van de Bodemscheurkalender niet te vergeten. Daar lees je in dit bericht meer over: 'Bodemscheurkalender helpt bij gesprekken over de bodem'.

Bekijk zeker ook onderstaand filmpje van Nieuwe Oogst met een impressie van de dag:

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Een overzicht van alle workshops is hieronder te downloaden. Wil je alle presentaties zien? Mail dan Rianne Vinke even.